Car detailing om je auto in perfecte conditie te krijgen

Car detailing

Er zijn veel manieren waarop je een auto schoon kunt maken. De ene keer gebeurt dit dan ook grondiger dan de andere keer. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de buitenkant schoon te maken, of alleen de binnenkant. Naast deze twee opties, zou je ook voor een volledige schoonmaak kunnen gaan, waarbij aan daadwerkelijk alles gedacht wordt. Bij dit type schoonmaak kiest men vaak voor car detailing. Dit is een schoonmaak die erg grondig is en waarbij speciale gereedschappen is gebruikt. Car detailing is eigenlijk veel meer dan alleen het schoonmaken van de auto. Niet alleen worden zowel de binnen- als de buitenkant gereinigd, maar ook worden er kleine reparaties uitgevoerd. Op deze manier kun je weer een aardige tijd vooruit.

Car detailing door een garage

Maar wat wordt er dan allemaal gedaan als je voor car detailing kiest? Het is wel zo prettig als je een beeld hebt van wat er met je auto gebeurt. Bij detailing komen altijd verschillende stappen kijken. Het is dan ook wel een klusje dat vrij veel tijd in beslag neemt. Zodra je de auto weer ophaalt, ziet deze er echter wel weer erg mooi uit. Ben je van plan om binnenkort naar een belangrijke afspraak te gaan of wordt het tijd om je kids af te zetten bij het gala? Dan is een deze detailing absoluut aan te raden. De uitstraling van de auto is dan namelijk tip top in orde. Je kunt zo’n grondige schoonmaak beter niet zelf uitvoeren, aangezien je hier vaak niet de juiste tools of expertise voor hebt. Je wilt niet het risico lopen om de auto te beschadigen. Ga daarom naar een professionele garage als je interesse hebt in car detailing.

Zo werkt car detailing

Allereerst krijgt jouw auto natuurlijk een goede wasbeurt. Op deze manier wordt namelijk al het vuil verwijderd en is er sprake van een goede basis. Om het glas en de lak van je auto te decontamineren, wordt je auto bewerkt met klei. Zodra dit gedaan is, zal jouw auto weer een sprankelende look krijgen doordat men de auto gaat polijsten. Ook zal de auto gewaxt worden en krijgt het een extra coating om de lak goed te beschermen tegen krassen en vlekken. Naast de auto zelf, moeten de velgen niet vergeten worden. Door middel van een speciale coating worden je velgen extra goed beschermd. Tot slot wordt er nog even naar de uitlaat gekeken.