Warmtepompen in Rotterdam en de voordelen

Warmtepompen Rotterdam

Kies voor een warmtepomp en profiteer van de vele voordelen. Deze manier van energie opwekken is niet alleen heel duurzaam, maar het is ook nog eens goed voor je portemonnee. Warmtepompen in Rotterdam kun je ook nog eens perfect combineren met vloerverwarming. Soms krijg je subsidie voor de aankoop van een warmtepomp, ben je benieuwd of jij in aanmerking komt? Lees dan verder.

Warmtepompen in Rotterdam en duurzaamheid

Bij het verwarmen van je woning komt doorgaans veel CO2 vrij, maar een warmtepomp produceert 3 tot 5 keer zoveel energie als dat hij verbruikt. Je gebruikt hierbij energie van de aarde, wat één van de meest duurzame manieren van energieverbruik is. Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Zo heb je warmtepompen in Rotterdam die werken met lucht, maar ook met de temperatuur van de aarde of water. Zo is er vast een pomp die geschikt is voor jouw type woning. Een warmtepomp stoot ongeveer 50% minder CO2 uit dan een stookolieketel, een heel stuk duurzamer dus. Je bespaart ook veel geld op energiekosten.

Voordelig

De populaire warmtepomp garandeert constante verwarming, een zeer stabiele manier van het verwarmen van je huis. Daarnaast kan hij perfect worden gecombineerd met vloerverwarming, wat het nog makkelijker maakt om je huis goed warm te houden. En wist je dat de waarde van je huis ook nog eens stijgt? Bij het verkopen van je huis wordt namelijk rekening gehouden met de energieprestatie. Duurzame huizen zijn nu eenmaal meer waard, omdat energieverbruik een steeds belangrijke rol speelt in de toekomst. De afspraken met betrekking tot het klimaat worden dan ook vaker aangepast. Een ander voordeel is de lage onderhoudskosten, wat  warmtepompen in Rotterdam nog aantrekkelijker maakt. 

Subsidie op warmtepompen in Rotterdam

Om in aanmerking te komen voor subsidie voor een warmtepomp dient het apparaat aan bepaalde eisen te voldoen. Zo moet de warmtepomp onderdeel zijn van het verwarmingstoestel en is de hoogte van de subsidie afhankelijk van het type pomp, het vermogen en het energielabel. Online kun je een lijst vinden met apparaten die onder de subsidieregeling vallen. De warmtepomp dient nieuw aangeschaft te worden en door een gespecialiseerd bedrijf te worden geïnstalleerd.

Warmtepomp kopen

Warmtepompen uit Rotterdam zijn een duurzame manier om je huis te verwarmen. Er zijn vele voordelen aan verbonden op financieel en ecologisch gebied. Kies daarom voor deze manier van verwarmen. Wil je een warmtepomp kopen? Dan is het handig om rekening te houden met het energielabel en het type pomp dat je nodig hebt. Bekijk in ieder geval de lijst met het type pompen, zodat je direct weet hoeveel subsidie je krijgt.